|
|
|
... nagyjából 20-25 perc.
Közben elkészíthetjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és apránként felhígítjuk néhány evőkanálnyi leveslével. Amikor a levesünk elkészült (megpuhult a krumpli) hozzáöntjük a habarást, felforraljuk. Beletesszük a korábban kiszedett szalonnát és kolbászt, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges ízlés szerint még ízesíthetjük. Tálaláskor... |
2023-01-31 17:51:47 |
|
|
|
|
|
|
... Nem kevés, hanem sok! Ezzel helyezzük biztos alapra a leves ízét. Ne égessük oda, szép lassú lángon pároljuk! Ehhez jöhet fokhagyma, paprika és paradicsom apró kockákra vágva. Amikor megpuhult a hús, akkor pedig mehet bele a még több leveszöldség: zellergumó, sárgarépa, paszternák vagy petrezselyemgyökér. Amikor már ezek is majdnem puhák, akkor adjuk hozzá a burgonyát. Mindent vág... |
|
2022-08-08 06:58:49 |
|
|
|
|
|
|
... 10-15 perc alatt párold puhára.
Az újkrumpli nedvességtartalma nagyon magas, ezért vizet nem is kell
alá önteni. Már ekkor is pirulni fog egy kicsit, de amikor teljesen
megpuhult, vedd le róla a fedőt, hogy igazán ropogósra süljön.
További öt percig pirítsd fedő nélkül, ekkor fogasd bele a vajat.
Várd meg, amíg felolvad, szórd meg apróra vágott petrez... |
2022-08-05 06:56:25 |
|
|
|
|
|
|
... csak a húszéveséké a világ.
- Telitalálat! - harsogta a hentes, és a nevetés már szinte ki sem fért a száján. - De azért mindenképp ellenőrizze hústűvel, eléggé megpuhult-e, mielőtt kiveszi a vízből.
- Ki né vögye mán mingyá', csak úgy. A főzővízben hagyja kihűlni! Úgy az igazi. Ha csontos a sonka, csonttal égyütt főzze mög. Ha mög kötözött ... |
|
2021-03-26 13:04:26 |
|
|
|
|
|
|
... LEVES
1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.
TÖLTÖTT ZEL... |
|
2019-06-03 11:33:37 |
|
|
|
|
|
|
... társaságában, és pirítsd fehéredésig. Ha elérte ezt az állapotot, akkor add hozzá a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet, majd fedd le, és hagyd főni.
Amikor már nagyjából megpuhult a hús, akkor add hozzá a többi zöldséget, a fokhagyma és a petrezselyem kivételével, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnél sűrű levest, két-három liter vízzel öntsd fel az egé... |
2019-03-17 07:37:00 |
|
|
|
|
|
|
... magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.... |
2018-08-08 14:06:02 |
|
|
|
|
|
|
... Igaz, hogy így tovább tart a főzés, de csak annyi vadíze marad az ételnek, ami még kellemes.
Ha tepsiben sütjük a vadhúst, színével lefelé kezdjük sütni, és mikor már félig megpuhult, fordítsuk át a másik oldalára. Akkor jó a hús, ha pirosas világosbarna színű, és ha a végét késsel megvágjuk, az szétesik.
Porhanyósabb lesz a vadhús, ha 2-3 napra olajos vagy e... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... esetben a férjemmel ketten esszük meg, a gyerekeknek pedig kenyeret kenek. Szerencsére a végeredmény elnyerte a család tetszését. A külső burgonyaréteg jó ropogósra sült, belül a krumpli megpuhult, és az ízek az egész ételt átjárták.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
kb. 1 kgburgonya
1/2 dbkarfiol
500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
250 mlhabte... |
2018-07-22 16:04:50 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig.
Belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld- és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).... |
2018-07-07 00:52:10 |
|
|
|
|